Kalesija 27°

U funkciju puštena autobuska stajališta u MZ Kikači

Iako je u 2011. godini ponijela laskavu titulu “Najorganizovanija MZ na području općine Kalesija”, MZ Kikači isto želi u 2012. godini.
Tako su 30.01.2012. godine u službu učenika i mještana zaseoka Rijeka puštena u rad autobuska stajališta.
Naime, kako je pisao ovaj portal, Odluka o izgradnji ovih stajališta donešena je na inicijativu mještana zaseoka Rijeka čija djeca su pješačila do prvog autobuskog stajališta oko 960 metara, po kiši, snijegu, mraku ….


Autobuska stajališta su građena u skladu sa Pravilnikom o izgradnji i korištenju autobuskih stajališta te je postavljena vertikalna signalizacija a čim vrijeme dozvoli izvršit će se asfaltiranje istih i ugradnja horizontalne signalizacije. Autobuska nastrešica je u izgradnji i vrlo brzo će biti u funkciji.
MZ Kikači izražava veliku zahvalnost preduzeću “Bjeljevac tours” na čelu sa generalnim direktorom , gospodinom Rasimom Jahićem, koji su iznašli mogućnost i uvažili molbu da autobuska stajališta budu operativna kako bi djeca imala sigurniji odlazak u školu, fakultet i sl.
Iako nisu željeli da se ističe, predsjednik najorganizovanije MZ u 2011. godini Zijad Hadžić, rekao je da je “Bjeljevac torus” na ž.r. uplatio (donirao) znatan novčani iznos kako bi stajališta bila ubrzo, u potpunosti završena i vjerovatno najuređenija na ovoj dionici.
Takođe, direktor JU OŠ Tojšići, Hajrudin Zulfić, izrazio je zahvalnost ovim gestom firmi “Bjeljevac tours” a MZ Kikači obećava da će “Bijeljevac”  i dalje biti jedini prijevoznik na ovoj dioinici, a u problem nelegalnog taksiranja uključit će se i MZ Kikači.

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Enis u Mostaru: Naše mjesto kakvo nema ni Kalifornija

Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli počinje trećeg oktobra

Izvještaj sa utakmica u kantonalnim ligama

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

CLOSE
CLOSE