Kalesija 25°

Održano tradicionalno Veče folklora u Kalesiji

GKUD “Halisije” KALESIJA u saradnji sa BKC-a “Alija Izetbegović“ i oćinom Kalesija priredio je 27.januara 2012.godine tradicionalno Veče folklora. U prepunoj Sali Bkc-a predstavili su se članovi pet kulturno-umjetničkih društava.

Domaćin, GKUD “Halisije”, nastupio je sa četiri koreografije, gosti iz Tuzle KUD “Zvonko Cerić“ sa dvije uz dobar orkestar, a po jednu koreografiju igrali su “7. April” iz Vukovija, “Biser” iz Tojšća, ” i “Rainci Gornji” iz Rainaca Gornjih.

Veče folklora je zvanično otvorio načelnik općine Kalesija Rasim Omerović istakavši da podržava ovakve napore mladih da se druže njegujući svoju kulturnu baštinu i nalazeći u ovim društvima mjesto da se otrgnu od mnogih poroka koji prijete mladima.

Nekoliko stotina posjetilaca, gledajući prelijepe koreografije i razigranu mladost, uživalo je i u sevdalinkama Tarika Hodzića i Jasmine Pjanić te dramskm monologu Nermina Hodžića.

Da užitak bude potpuniji doprinjela je, dobro zagrijana sala, iskusna voditeljica programa Jasna Hadžić i vrijedni tonci Abdulah – Dulo Hadžić i Galib Hamzić.

Poslije koncerta mladi su se uz švedski sto družili u predulazu-foajeu BKC-a. Isto su učinili i odrasli rukovodioci društava.

S.H.

Foto zapis:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Muškarac iz Tojšića počinio samoubistvo vješanjem

Iza atletičarke Amne Musić još jedan uspješan vikend

Druga liga FBiH grupa sjever: “Mladost” slavila kod kuće, …

Veliki podvig za sedmogodišnjeg Muhameda Ahmetovića

Za Kalesijsku biciklijadu ocjena 10/10

CLOSE
CLOSE