Kalesija 22°

6 zapovijesti za mladolikost

Starenje je neizbježno, ali se posljedice ipak mogu ublažiti. Svakodnevna fizička aktivnost i zdrava ishrana najbolji su recept za zdravlje, a istovremeno i najvažniji preduslov mladolikog izgleda i u starijim godinama.

ČISTITE LICE

 

Prije spavanja obavezno skinite šminku mlijekom ili micelarnim čistačem. Onda se umijte, stavite tonik, pa nanesite odgovarajuću kremu.

 

SAN
Nedostatak sna se u nekim godinama odmah i očigledno odražava na koži. Zato se trudite da svakog dana u isto vrijeme idete na spavanje, ali nikad poslije 11 uveče.

 

VJEŽBE
Bavite se nekom fizičkom aktivnošću. Aktivan način života ima blagotvoran dejstvo i na zdravlje i na izgled. A bogami i na raspoloženje.

 

OSTAVITE PUŠENJE
Da dim cigarete ubrzava starenje pokazala su mnoga istraživanja. Osim što ubrzava pojavljivanje bora, pušenje je krivo za podočnjake i negativno utiče na kosu i zube.

 

SMANJITE SLATKIŠE
Smanjite unos šećera i soli koliko god možete. Pijte po čašu obične vode na sat vremena. Odličan je i zeleni čaj, koji je prebogat antioksidantima, pa zato sjajno utiče na kožu. Iz istog razloga jedite svježe voće i povrće.

 

PAZITE NA TIJELO
Tokom vježbanja zauzimajte položaje u kojima ćete minimalno naprezati mišiće vrata. Prvi znaci starenja, naime, vide baš na tom dijelu tijela.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Druga liga FBiH grupa sjever: “Mladost” slavila kod kuće, …

Veliki podvig za sedmogodišnjeg Muhameda Ahmetovića

Za Kalesijsku biciklijadu ocjena 10/10

U toku realizacija projekta izgradnje, kvalitetne i funkcionalne rasvj …

Živiničanka Ena Adrović je nova Miss Federacije BiH

CLOSE
CLOSE