22.dec.2024
Na stranici Bosnska jela mnogo je slastica koje privlače pažnju. Predivne fotografije i pozitivni komentari dokazuju da se radi o jelima pripremljenih sa posebnom pažnjom. Sve objavljeno priprema Mersiha koja nam je dala dozvolu za objavu istih. Ovog puta, u rubrici Recepti donosimo recept za čupavce.
RECEPT:
6 jaja i 12 kašika šećera. Umutiti da se istopi šećer
U to dodati 12 kašika ulja, 12 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 12 kašika vruće vode. Sve lijepo sjediniti i istresti u veću tepsiju. Peći na 180°C oko pola sata
700ml mlijeka, 400g čokolade po izboru, 125g maslaca ili margarina. Sve da prokuha
Pečen patišpanj isjeći na kocke ,stavljati u čokoladno mlijeko, pa na neku rešetku da se malo okapaju,na kraju uvaljati u kokos.