Kalesija 19°

Haris Ćivić iz Kalesije Gornje nikada nije popio tabletu, ali svako jutro čašica rakije za bolju cirkulaciju

Haris Ćivić iz Kalesije Gornje, naselje Šahbazi, uživa u svojim penzionerskim danima, provodeći vrijeme u bašti i družeći se s ljudima. Ova radna navika i društvenost rezultat su njegovih 40 godina rada kao vozač. Kao mladić, vozio je kamion na relaciji Rijeka-Beograd, a kasnije je radio u firmi Litvatrans u Banovićima nakon što se oženio.

S 73 godine, Haris se osjeća odlično, zdrav je i zanimljivo, kako kaže, nikada nije popio tabletu. Svako jutro uživa u čašici rakije za bolju cirkulaciju. Aktivnosti u domaćinstvu pomažu mu da održi dobru kondiciju.

Haris se ponosi time što je u Kalesiji prvi imao fiću, automobil koji je dovezao 1975. godine. Bio je glavni taksista u selu i često je pomagao komšijama, posebno ženama koje su se porodile, prevozeći ih besplatno do bolnice. Ove uspomene, kako kaže, donose mu mnogo radosti, piše ntv.ba.

Također se sjeća teških ratnih vremena, kada je kao vozač prolazio kroz izazove. Iako je u Kalesiji Gornjoj mnogo kuća bilo spaljeno, njegova štala ostala je netaknuta.
Harisova priča oslikava život ispunjen radom i vremenima kada su ljudi u najtežim trenucima bili jedni uz druge, pomažući se međusobno.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Održana manifestacija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića i …

Završeno čišćenje rijeke u Kalesiji Gornjoj i izgradnja puta prema …

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom od …

“U životu sam pjevao i plakao”: Sejad Ćivić otpjevao ok …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

CLOSE
CLOSE