Kalesija 17°

Putujuće pozorište ponovo dolazi u Kalesiju

Polaznici mektebske pouke MIZ Kalesija, u sklopu manifestacije “Poslanik u mom srcu”, pogledat će pozorišnu predstavu “Ribar i zlatna ribica”.

“Ovo je priča o ljudskoj potrazi sa srećom na ovom svijetu. Kroz zabavnu interakciju i dramsku igru sa djecom, predstavom želimo skrenuti pažnju kako traženje sreće i zadovoljstva isključivo u materijalnim, prolaznim stvarima vrlo brzo čovjeka dovede do pohlepe, a onda mu prijeti opasnost da sreću nikada ne pronađe.”

Predstava je namijenjena za djecu uzrasta do 11 godina, a izvest će se na sceni BKC “Alija Izetbegović” Kalesija 26.10.2024. godine sa početkom od 14:00 sati.

U predstavi “Ribar i zlatna ribica” igraju Melisa Smajić, Luka Spasojević i Ermin Avdić. Režiju potpisuje Sadika Avdić.

Podsjećanja radi, Dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog razgovarao je u utorak, 15. oktobra s predsjednikom Art Centra Ankata i glumcem Erminom Avdićem. Povod za ovaj razgovor je izvođenje predstave “Ribar i zlatna ribica” za polaznike mektepske pouke u nekoliko medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog.

– U vremenu svekolikih izazova koji erodiraju naše tradicionalne vrijednosti, potrebno je  na prihvatljiv način naše najmlađe upoznati i na njih prenijeti životne vrijednosti koji će im omogućiti razvoj u moralno zdrave i kreativne ličnosti. Ovaj puta to činimo za naše polaznike mektepske pouke kroz pozorišnu umjetnost. Pozorište je alat koji kroz svoj izraz ima mogućnost da oplemeni dalji rast i razvoj djece i mladih. Ovo je prilika za promociju i afirmaciju mekteba i mektepske pouke koja u današnje vrijeme nema alternativu, kazao je tom prilikom dr. Husić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

Haris Ćivić iz Kalesije Gornje nikada nije popio tabletu, ali svako …

Prvo zaposlenje – pripravnički staž za 30 mladih povratnika sa …

Operativna akcija „Bjegunac“- slobode lišeno pet lica

U subotu Prvi dječiji festival folklora u Tojšićima

CLOSE
CLOSE