Kalesija 17°

Na sajmu u Kalesiji Mediha dobila specijalnu nagradu za pekmez od šipka: Do sada ispekla oko 100 kg, a priprema još

U avliji Avdića skoro pa uvijek je radno, posebno u vrijeme pripreme zimnice. Osim salata Mediha priprema sokove, pekmez. Ove godine za pekmez od šipka nagrađena je specijalnom nagadom na sajmu u Kalesiji. Kaže da joj nagrada itekako znači jer je potvrda kvaliteta onoga što radi. Do sada je ispekla oko 100 kg pekmeza od šipa a priprema još.

Evo upravo pripremamo jo pekmeza od šipka. Mislim da će sada biti oko 40 kilograma. Ovih dana smo išli brati kako bi ispekli još. Zadovoljni smo ovom sezonom posebno što je naš rad prepoznat” kazala je Mediha kada smo je kontaktirali povodom nagrade koju je dobila.

Mediha je na sajmu u Kalesiji svoje proizvode izložila sa čalnicama Udruženja Đerdan čiji su dio kako ona tako i njena kćerka Armina.

Porodicu Avdić u Kalesiji svi dobro znaju, a mama Mediha je osoba koju ćete uvijek vidjeti sa osmijehom na licu. Sve životne prepreke savladava sa ogromnom posvećenošću i sa mnogo ljubavi.

Kako što napisamo, u avliji porodice Avdić i ovih dana miriše pekmez iz poredanih tava. Ono što je najbitnije jeste i da se iz avlije ove porodice čuje osmijeh i pjesma. Posla ima, ali uz slogu cijele porodice lakše se sve i obavi.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

Haris Ćivić iz Kalesije Gornje nikada nije popio tabletu, ali svako …

Prvo zaposlenje – pripravnički staž za 30 mladih povratnika sa …

Operativna akcija „Bjegunac“- slobode lišeno pet lica

U subotu Prvi dječiji festival folklora u Tojšićima

CLOSE
CLOSE