Kalesija 18°

Uspješno relizovan projekat “Bolje spriječiti nego liječiti”

Javna ustanova Centar za socijalni rad Kalesija u saradnji sa partnerskom organizacijom Udruženjem za razvoj civilnog društva CITIZEN Kalesija, uspješno realizovala projekat pod nazivom “Bolje spriječiti nego liječiti”.

U okviru ovog projekta, a koji se odnosio na prevenciju zavisnosti o drogama te prevenciji, intervenciji i resocijalizaciji maloljetničke delinkvencije, održane su dvije edukativne radionice za učenike JU OŠ Kalesija i JU MSŠ Kalesija, koje su vodili uposlenici JU Centar za socijalni rad, kao i ulična kampanja. U okviru obje aktivnosti vršena je podjela promotivnih informativnih letaka.

Realizacija ovog projekta podržana je od strane Ministarstva_za_rad_socijalnu_politiku_i_povratak_TK kroz Program raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice 23020019 – Subvencija troškova prevencije zavisnosti o drogama, prevencije, inetervencije i resocijalizacije maloljetničke delinkvencije za 2024. godinu.

” Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo UG za razvoj civilnog društva “Citizen” Kalesija kao nosiocu projekta, menadžmentu i vrijednim učenicama/učenicima iz JU MSŠ Kalesija i JU OŠ Kalesija, građankama i građanima općine Kalesija koji su uzeli učešće u uličnoj kampanji kao i Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK za finansijsku podršku projektu”kažu iz JU Centar za socijalni rad Kalesija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Centralna banka BiH uvodi jedinstvenu naknadu za obavljanje platnih tr …

Mersudin Ahmetović u trenerskim vodama, radit će s bivšim igračem …

Igrao za Njemačku protiv BiH, sada će u dresu Zmajeva nastupiti prot …

Kalesija prednjači sa najvećom površinom koja je planirana za sjetv …

Vlada TK: Sporazum o saradnji na subvencioniranju troškova zakupnine …

CLOSE
CLOSE