Kalesija 12°

CIK BiH razmatra mogućnost odgađanja lokalnih izbora zbog poplava

Na vanrednoj konferenciji za medije, održanoj danas, predsjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Irena Hadžiabdić, iznijela je mogućnost odgađanja lokalnih izbora u područjima pogođenim nedavnim poplavama. Kako je istaknula, najugroženija općina trenutno je Jablanica, koja se suočava s ozbiljnim izazovima.

Hadžiabdić je naglasila da CIK prati situaciju na terenu i da će odluku o eventualnom odgađanju izbora donijeti u najskorijem vremenu bilo danas, sutra ili čak na dan izbora.
“Prikupit ćemo sve potrebne informacije od opštinskih i gradskih komisija kako bismo donijeli najispravniju odluku”, kazala je.

Foto: tuzlanski.ba

Predsjednica CIK-a upozorila je na složenost situacije, ističući da odgađanje izbora nosi sa sobom određene rokove za organizaciju odgođenih izbora.
“Imat ćemo nekoliko besanih noći da bismo bili sigurni kako je najbolje postupiti”, dodala je Hadžiabdić, izražavajući zabrinutost za situaciju u Jablanici i drugim pogođenim područjima.

S obzirom na trenutne okolnosti, CIK će nastaviti pratiti razvoj situacije i u skladu s tim donositi odluke koje će osigurati pravičnost i sigurnost izbornog procesa.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U akciji Pomozi.ba za pomoć poplavljenim područjima za nekoliko sati …

U Federaciji BiH imunizacija djece pneumokoknim vakcinama postaje obav …

Mujo Mujkić zbog tragičnih događaja u BIH poslao poruku kojom je za …

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o angažiranju Oružanih snaga BiH …

Načelnik Sead Džafić izdvojio 10.000 KM za stanovništvo Jablanice

CLOSE
CLOSE