Kalesija 19°

Ima li dna, da se odrazimo: Kako to da SDA(ovci) u Kalesiji ima(ju) ključeve svih javnih prostorija, i daju sebi za pravo da ulaze kada god požele?

Politički ambis u koji strmoglavo ide kalesijska SDA sinoć je doživio svoj vrhunac, rekli bismo. Ali, poznajući nadobudne perjanice političke ljušture preostale od nekada respektabilne stranke u Kalesiji, uvijek ostavljamo prostor da ipak mogu potonuti i dublje. 

 Naime, sinoć je jedan od takvih, vjerovatno rezigniran atmosferom na koju nailazi prilikom kontakta sa našim sugrađanima, pokazao svu političku nezrelost i nedostatak elementarnog ljudskog dostojanstva. Inače, da gaze preko mrtvih da bi se dočepali vlasti nije nam nepoznato, ali smo od ljudi koji nas zasipaju kojekakvim certifikatima i ističu kandidaturu za svaku poziciju koja se ukaže očekivali barem elementarni nivo pristojnosti. 

 Ono što ih boli jeste, svakako, velika podrška građana kojoj smo sinoć svjedočili u MZ Prnjavor. Ne bi nas iznenadilo ni da su vrebali negdje iza ograde da uhvate momenat kada se, privremeno, udaljimo od objekta u kojem smo razgovarali sa građanima radi daljeg protokola samog skupa, pa da ekskluzivno uhvate skandalozne kadrove. Ponosni smo na činjenicu da je to jedino što nam mogu pripisati! 

Sav cinizam i usplahirenost vrlog pravnika zbog kojeg je matična stranka već kažnjena sa 3.500 KM zbog elementarnog neznanja i nepoštivanja Izbornog zakona BiH doživljava svoju najvišu tačku kada, veoma zlonamjerno a usput da izgleda suptilno, kada u vrlo negativan kontekst postavlja postere naših kandidata u odnosu na prnjavorske šehide. 

 Međutim, da ne bismo previše njima i takvima davali na značaju, pozivamo nadležne organe Države Bosne i Hercegovine da ispitaju okolnosti pod kojima je nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Kalesija neovlašteno ušao u prostorije u vlasništvu MZ Prnjavor, kao i uklonio postavljene postere kandidata Naroda i pravde za načelnika i OV Kalesija prije nego je predmetna prostorija razdužena nadležnim predstavnicima Vijeća MZ Prnjavor. 

Također, pozivamo i kreatora ovog „skandala“ da se javno izvini, onako u živom javljanju kako to on već zna, a ukoliko ne nađe za shodno da to učini pokrenut ćemo, opet pred nadležnim organima Države Bosne i Hercegovine, procedure za zaštitu naše časti i ugleda. 

 Isto tako, pozivamo ga i da umjesto davanja ekspertiza po svakom mogućem pitanju od nivoa mjesne zajednice pa do zakonitosti kosmosa, javnosti predoči konkurse po kojima su on i njegov brat zasnovali radni odnos u javnim ustanovama na području Općine Kalesija, a koje u ovoj predizbornoj kampanji obilato zloupotrebljavaju u svrhu prikupljanja glasova. 

Zadovoljstvo je boriti se protiv ovakvih, a ovo je samo početak naše borbe.

(Saopćenje/Press NIP Kalesija)

Plaćeno političko oglašavanje

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Koga je štitio i zbog čega je šutio Mujo Mujkić svih ovih 12 godin …

Otvaranje poslovnog inkubatora u Kalesiji podstrek mladim ljudima za p …

Nakon 10 godina Sajam knjiga ponovo u Tuzli

Udruženje Privatnih predškolskih ustanova TK organizuje dječiji fes …

Melisine sedžade putuju u mnoge zemlje Evrope: Cijela priča započel …

CLOSE
CLOSE