Kalesija 23°

Udruženje Privatnih predškolskih ustanova TK organizuje dječiji festival “Tema”

Udruženje zaposlenih privatnih predškolskih ustanova u čijem sastavu su ukupno 13 privatnih predškolskih ustanova 24.09.2024 održalo redovnu sjednicu na kojoj su dogovorene daljnje aktivnosti Udruženja.

Prije svega, Udruženje 21.10.2024. godine organizuje dječiji festival pod nazivom “Tema” a ovogodišnja tema festivala su dječija prava. Također je dogovoren i zajednički team building svih članova udruženja te vrlo brzo i stručno usavršavanje u vidu seminara za zaposlenike vrtića.

Udruženje “ZPPU” osnovano je u agustu 2024. godine a jedan od osnovnih ciljeva je unapređenje. djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi, u skladu sa zakonom. Također pored toga cilj je iniciranje zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti predškolskog obrazovanja, iniciranje na provedbi aktivnosti predškolskog odgoja i obrazovanja te ktivno učešće u donošenju istih.
Ono za šta će se Udruženje još zalagati jeste uticanje na unapređenje uslova rada u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece predškolskog rada.
U svom planu i programu zaposleni u privtnim predsškolskim ustanovama kažu da su predvidjeli mnogo toga a sve zbog poljšanja uslova i kvaliteta rada u predškolskim ustanovama.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja je Edin Hadžić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Otvaranje poslovnog inkubatora u Kalesiji podstrek mladim ljudima za p …

Ima li dna, da se odrazimo: Kako to da SDA(ovci) u Kalesiji ima(ju) kl …

Nakon 10 godina Sajam knjiga ponovo u Tuzli

Melisine sedžade putuju u mnoge zemlje Evrope: Cijela priča započel …

Nastavak implementacije aktivnosti Socijalne kohezije infrastrukturaln …

CLOSE
CLOSE