Kalesija 16°

Putevi u BiH: Skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja

Zbog lokalnih padavina kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Maglaj-Kosova-Doboj zbog aktuelnih radova na dvije lokacije saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnoj dionici, na mjestu radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

U toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Odlična uvertira za Premijer ligu: Odbojkaši “Bosne” osv …

Počeli radovi na uređenju puta na Vis

Vlada TK: Odobreno 40.000 KM za izgradnju rasvjete u MZ Zukići

Danas dženaza Asimu Parsu

Zastupnice u Skupštini TK među kojima je i Hasiba Kurtić izrazile …

CLOSE
CLOSE