Kalesija 19°

Najava utakmica u kantonalnim ligama

U danima vikenda igraju se utakmice 5. kola Prve lige TK. Nogometaši “Rainaca” igraju na domaćem terenu. Dočekuju ekipu FK “Jednistvo”. Utakmica na stadionu Senad Mešić Čiča igra se u nedjelju sa početkom u 16:00 sati. Iz “Rainaca” kažu da žele ostvariti treću pobjedu u nizu i stati na prvoj poziciji.

Pozivamo sve naše navijače da u nedjelju budu vjetar u leđa našoj ekipi koja to itekako zaslužuje u ovoj sezoni” dodaju iz kluba.

U okviru 5. kola Prve lige TK u subotu se igra i lokalni derbi. “Krušik” dočekuje ekipu FK “Mladost 78”.

Po prvi put u ovom rangu takmičenja i nadamo se započeti rivalstvo koje će trajati dugo , kako bi svaki naredni derbi čekali sa nestrpljenjem. Na terenu nema nepoznanica jer će se suočiti dugogodišnji prijatelji i bivši saigrači” piše na stranici FK “Mladost 78” Vukovije Donje.

Sa jedne strane naše komšije iskusni i dugogodišnji kantonalni prvoligaš sastavljen od iskusnih i uz njih par mladih igrača koji godinama u nazad igraju jako lijep fudbal. Sa druge strane naši momci koji su tek uhvatili pravi ritam i nametnuli svoju igru, što su pokazale zadnje 3 utakmice iz kojih smo izašli neporaženi što je na kraju i nagrađeno visokom pobjedom kod kuće, kao i prvim bodovima sa strane iz prošlog kola”piše na stranici FK “Krušik”.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 16:00 sati.

U danima vikenda igraju se i utakmice Druge lige TK grupa jug. Ekipa FK “Bijeljevac” Miljanovci dočekuje ekipu FK “Slaven”. Na domaćem terenu igra i ekipa “Memića”, dočekuju ekipu FK “Mladost” Suha. “Spreča” igra u gostima kod ekipe FK “Omazići 1938”.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

CLOSE
CLOSE