Kalesija 13°

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci

Prijem za članove reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci koji su na Paraolimpijskim igrama u Parizu osvojili 2. mjesto upriličili su danas ministrica za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević i ministar za kulturu sport i mlade TK Damir Gazdić. Ukazavši na čast Tuzlanskog kantona ali i cijele Bosne i Hercegovine što imaju sportiste koji zaslužuju ovakav vid pažnje ministar Gazdić čestitao je
treneru reprezentacije i igraču Odbojkaškog kluba „Drina“ iz Sapne Ejubu Mehmedoviću i igraču Erminu Jusufoviću koji je i zvanično proglašen najboljim blokerom Paraolimpijskih igara u Parizu te im poželio da ubuduće postižu i nižu samo uspjehe.


„Mi kao resorno ministarstvo imamo predviđena sredstva koje dodjeljujemo i naše programe koje nastojim uskladiti sa svim uspjesima naših takmičara i ono što je bitno napomenuti da će Ministarstvo za kulturu, sport i mlade, a vjerujem i Ministarstvo za boračka pitanja, podržavati sve vidove sportova i olimpijskih i svih vidova takmičenja i da će naši takmičari imati zasluženu podršku od strane Vlade TK“, kazao je ministar Gazdić.
„Dva olimpijca i dva reprezentativca iz TK nije mala stvar. Mogu reći da smo svi zajedno ponosni na njihov uspjeh, da im želimo čestitati, na ovaj način odati počast i priznanje za ove rezultate koje su donijeli i poželjeti im da ubuduće donose iste te ili bolje rezultate ali kakvi god rezultati bili mi ćemo im biti podrška“, istaknula je ministrica Dizdarević.


„Ovog rezultata sigurno ne bilo da nije našeg ligaškog takmičenja kao i pomoći Ministarstva za boračka pitanja i Ministarstva za kulturu, sport i mlade, jer svi klubovi crpe sredstva da bi se odžao ovaj konutnuitet u igranju i dobroj poziciji na tabeli. Nadamo se da će nas i dalje pratiti da bi imali dobre rezultate i ja im se zahvaljujem na svemu“, mišljenja je trener i igrač Mehmedović. Reprezentativac Jusufović iskoristio je priliku da zahvali resornim ministrima na kontinuiranoj podršci.
„Činjenica je da isključivo zahvaljujući organizovanom sistemu ligaškog takmičenja u Premijer ligi dugi niz godina mi crpimo taj kvalitet dostojan reprezentacije koji pravi razliku na međunarodnoj sceni u odnosu na našu konkurenciju. I Ministarstvo za kulturu, sport i mlade i Ministarstvo za boračka pitanja dugi niz godina prate i podržavaju sva ova naša nastojanja da budemo i bolji sportisti i bolji ljudi. Na kraju krajeva ima tu i faktor socijalizacije i ja im zahvaljujem i nadam se da ćemo i dalje imati plodonosnu saradnju i da ćemo se zajedno radovati uspjesima svih takmičara“, rekao je Jusufović.
„Moram kazati da sam i kao resorni ministar ponosan jer Erminu je ovo 6. medalja sa olimpijskih igara. To je podatak koji govori o njegovom radu, trudu i zalaganju i borbi za uspjehom i želimo da im se ti uspjesi nižu i da medalje budu na adekvatan način nagrađivane“, zaključuje ministar Gazdić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

CLOSE
CLOSE