Kalesija 13°

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je sa direktorom JU Direkcija regionalnih cesta TK, Zijadom Omerčićem Sporazum o saradnji u realizaciji Odluke Vlade o odobrenim projektima sanacije i rehabilitacije lokalnih i nerazvrstanih puteva.

Riječ je o sredstvima u iznosu od 73.392 KM koja će biti utrošena za sanaciju i rehabilitaciju puta u zaseoku Vukovije Gornje na potezu od OŠ Vukovije do naselja Ćive.

Naše službe su pripremile projekat i drago mi je da smo prošli kod Direkcije regionalnih cesta jer ova dionica puta je lošem stanju. Općina Kalesija nije u mogućnosti sama da finansira izgradnju puteva, a poznato je da smo ranije raspisali tendere u iznosu od preko 1,6 miliona KM za asfaltiranje lokalnih puteva po principu marka na marku gdje zajedno sa građanima učestvujemo u izgradnji ili sanaciji puteva, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Džafić je kazao da je Općina Kalesija prema Vladi TK ali i prema Vladi FBiH uputila veliki broj projekata koji se tiču infrastrukturnih projekata na području Kalesije za koje u narednim sedmicama očekuje podršku kako bi isti bili realizirani prije zimskih padavina.

(Press Općine Kalesija)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

CLOSE
CLOSE