Kalesija 15°

BH Zeleni: Demantujemo podvale i laži, Elvir Rožnjaković će biti načelnik Kalesije

Općinski odbor BH Zelenih Kalesija najoštrije osuđuje neistine i podvale, koje je 15. septembra 2024. godine, na društvenim mrežama iznio nosilac liste stranke Narod i pravda za Općinsko vijeće Kalesija Admir Karić.

U svom izražavanju nezadovoljstva zbog činjenice da se kandidat ove stranke za načelnika, nije pojavio na neposrednom obraćanju na Televiziji Tuzlanskog kantona, Karić je, u svojoj objavi, koja je na rubu elementarne pismenosti, napisao da će kandidat BH Zelenih za načelnika Elvir Rožnjaković „predati i prodati glasove“ kandidatu SDA.

BH Zeleni odbacuju ovakve lažne potvore koje unose smutnju među birače, te obavještavamo javnost da će u narednim danima biti podnesena tužba zbog ovih kleveta, koje vrijeđaju dostojanstvo našeg kandidata. Istovremeno, poručujemo i drugim kandidatima, koji očigledno nemaju nemaju ideje, viziju i program napretka i razvoja Kalesije, da prestanu širiti slične neistine među narodom na terenu. 

– Budući načelnik Elvir Rožnjaković je u svom obraćanju građanima kazao da želi izbjegavati svađe i prepirke, osim u slučajevima kada neko udari na njegovu čast i ljudi koji ga podržavaju. Objave Admira Karića, koji je već ranije sudski presuđivan zbog iznošenja neistina, o prodaji glasova, duboko vrijeđaju dignitet i čast našeg kandidata, diskredituju ga, te stvaraju zbunjenost kod birača koji žele promjene.

Mi apsolutno podržavamo slobodu govora i iznošenje političkih stavova, ali u skladu sa najvišim demokratskim vrijednostima. Iznošenje opasnih laži o bilo kojem kandidatu tokom kampanje, unaprijed osuđujemo.  

Sa svojom karijerom, radnim iskustvom i referencama, Elvir Rožnjaković je ubjedljivo najkvalitetniji kandidat za načelnika Kalesije, i toga su svjesni građani i to je opće mišljenje u svim strankama, koje su i prije, a i tokom kampanje, tražile od Rožnjakovića da odustane od kandidature u korist njihovog kandidata.

I na kraju, pozivamo građane da ne nasjedaju na ovakve lažne priče, te da 6. oktobra odlučno izaberu promjene, te glasaju za Elvira Rožnjakovića za načelnika i listu BH Zelenih za Općinsko vijeće, navodi se u saopštenju Općinskog odbora BH Zelenih Kalesija.

Bosanskohercegovački BH Zeleni

(Plaćeno političko oglašavanje)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE