Kalesija

Gazija opet ispred Vlade, benzin i prijetnja samozapaljivanju

Da je prije nekoliko godina rješen dugogodišnji problem iz oblasti socijalne zaštite  Mirzeta Jahića danas ovaj čovjek ne bi razmišljao o tome da sebi oduzme život. Naime, kod  Mirzeta Jahića je ustanovljen Postraumatski stresni poremećaj ili PTSP. Predhodno je Jahić po ovom osnovu primao novčanu pomoć u iznosu od oko 112 KM, međutim i to mu je ukinuto novim rješenjem, koje je potpisano numerisanim brojevima umjesto imenima doktora koji su vršili vještačenje.  Kod kuće troje djece i supruga su gladni tvrdi Mirzet Jahić koji izlaz iz ovakve situacije vidi samozapaljivanjem ispred Vlade TK.

“Ja nemam drugog izlaza, ovo je jedini način da mi neko pomogne i da vidi s kakvim se problemima susrećem”, kroz suze nam je kazao Mirzet Jahić.

Nakon ovakvih prijetnji ispred Vlade gdje je održavan kolegij  došli su i pripadnici Varogasne jedinice Tuzla, kao i policija te nekadašnji Mirzetovi saborci kako bi ga spriječili u tome.

“Ja sam ovdje došao kako bi našli prihvatljivo rješenje i kako bi svog saborca Jahića spriječio da se ubije, ima on porodicu mora nastaviti život,a mi ćemo naći rješenje kako mu pomoći”, rekao je Nijaz Hodžić  predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK

Nakon što je odustao od svog čina, Mirzetu je obećao pomoći i ministar za boračka pitanja Asim Aljić koji je za našu televiziju kazao da će se maksimalno uključiti u rješavanje problema  Mirzeta Jahića. Napomene radi u ponedjeljak je Aljić održao i sastanak sa predstavnicima svih boračkih udruženja kako bi napravili spisak prioriteta u rješavanju nagomilanih problema boračkih kategorija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kalesijska SDA u Raincima Donjim predstavila kandidata za načelnika i …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

CLOSE
CLOSE