Kalesija 10°

Alen Hadžić izabran za glavnog trenera Akademije RK Konjuh

Alen Hadžić, selektor U18 reprezentacije BiH, trener omladinskih selekcija RK Konjuh je izabran za glavnog trenera Akademije RK Konjuh.

Alen Hadžić je rekorder po osvojenim titulama što se tiče omladinskih selekcija narandžaste porodice, a do sada je sa omladincima i pomoćnicima bio 3 puta uzastopni kadetski prvak BiH(rekord BiH), u juniorskoj kategoriji je 2 puta osvojena bronza i jedan puta srebro kada se govori o završnicama prvenstva BiH. Uz sve zvanične titule bilo je i onih kojima su se omladinci RK Konjuh okitili na turnirima širom BiH ali i regiona. Trenutno je selektor kadetske reprezentacije BiH.
Jednostavno prava osoba za naše omladince, dokazani kvalitet sa mnogo posvećenosti, kažu u RK Konjuh.

Od naredne sezone je trener Akademije RK Konjuh koja će se takmičiti u 1. ligi FBiH.

Projekat Akademije RK Konjuh je iskorak dalje u organizacionom i sportskom smislu. Naša Zlatna generacija je ove godine odigrala posljednju sezonu u omladinskoj kategoriji pa će imati priliku da preko Akademije RK Konjuh nastupa u 1. ligi FBiH grupa Sjever, ističu iz kluba.

UO RK Konjuh je prijedlog osnivanja Akademije RK Konjuh podržao i pozdravio kao svijetlu priču koja će njegovati Zlatnu generaciju dok ne bude stasala za seniorsku ekipu.
Mi imamo vjeru u naše momke te smo ih na ovaj način podržali i poslali jasnu poruku da svaki omladinac našeg Konjuha ima mjesto u timu. Na ovaj način ćemo dodatno ulagati u našu budućnost te sistemski raditi na stvaranju naših igrača koji će stepen po stepen graditi svoje karijere i sticati iskustvo kako bi što spremniji dočekali vrijeme nastupa za seniorski tim našeg Konjuha, naveli su u klubu.

Procedura oko nastupa Akademije RK Konjuh u ligaškom takmičenju Prve Federalne lige je pokrenuta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Udruženje žena MZ Tupković pokreće akciju pomoći za unesrećene u …

Jablanica: Mjesto neprepoznatljivo, od prizora se ledi krv u žilama

Počela je izborna šutnja: CIK bi mogao odgoditi glasanje u područji …

Udruženje žena “Nijemi krik” pokrenulo humanitarnu akcij …

Putevi u BiH: Na putevima koji vode od Jablanice prema Mostaru i Blidi …

CLOSE
CLOSE