Kalesija 17°

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7. Susreti kahvedžija BiH

U prelijepom ambijentu okruženom prirodom na obroncima Mjevice nalazi se planinsko pčelarski dom “Eco-nahl” Dubnica.

Ovogodišnji Susreti kahvedžija BiH, 7. po redu, održat će se u Kalesiji.

Na tradicionalna način u prirodnom ambijentu cilj je oživiti miris prošlosti i druženja uz bh. najdraži napitak kahvu, a susreti će se održati u planinsko-pčelarskom domu Eco-nahl.

7. Susreti kahvadžija održat će se 29. 6. 2024. godine, piše ntv.ba.

Manifestacija počinje u 9:00 sati okupljanjem kahvedžija ispred općine u Kalesiji odakle se kreće na destinaciju predviđenju za druženje.

-Kahve i prirodnih napitaka bit će u neograničenim količinama, a za sladokusce bit će i meda. Zbog ograničenih smještajnih kapaciteta za noćenje oni koji dolaze iz daleka trebaju svoj dolazak potvrditi do 23. juna. Cilj nam je da promovišemo našu kulturu, tradiciju i lijepe bosanskohercegovačke običaje. Bosanska kahva je naše nacionalno piće. Već znamo da se pije sa saburom i ne ide bez lijepih i iskrenih razgovora. Uz dočekušu, razgovorušu, sikterušu… i, kako sve ne nazivamo ovaj napitak. Uprilčit ćemo još jedno nezaboravno druženje uz pjesmu, igru i promociju onog šta su stvarali naši članovi. Jedan od događaja bit će i promocija našeg novog zbornika “Kahvedžije 3” kojim bosansku kahvu, kao naše nacionalno piće, podižemo na pijadestal koji ona, uistinu, zaslužuje. Najaktivnijim članovima uručit ćermo i prigodne Zahvalnice vezane za baštinjenje kulture, tradicije i naših lijepih običaja.”, ističe organizator Ibro Džananović za bosnainfo.ba.

Također, 2018. godine u Kalesiji su uprličeni 2. Susreti kahvedžija. Mnogobrojni gosti iz gradova Bosne i Hercegovine, zemalja regiona kao i dijaspore okupili se u Kalesiji i družili uz kahvu, lijepu pisanu riječ, izložbu slika…

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Oko 400 građanki i građana na druženju u Zatesu: Velika podrška El …

Da li je stvarno vrijeme za neke njihove generacije? 

Promovisano 117 učenika generacije osnovnih i srednjih škola TK

Članovi Udruženja “Osmijeh nade” ostvarili zapažene rezultate n …

Elvir Rožnjaković, kandidat za načelnika: Budžet Kalesije je novac …

CLOSE
CLOSE