Kalesija 13°

“U zemlji krvi i meda” od 23. februara u Srbiji

Datum premijere filma Angeline Jolie u Srbiji još nije određen, a distributer pozvao holivudsku zvijezdu da, uz Sarajevo, posjeti Beograd i Zagreb.

 

Film “U zemlji krvi i meda” Angeline Jolie biće od 23. februara u kinima u Srbiji, a datum premijere još nije poznat, rekla je Tanjugu predstavnica distributerske kuće Blitz film i video Ivona Lušić.

Film je već ekskluzivno prikazan u Sarajevu u decembru.

Zvanična distribucija filma u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj počinje 16. februara, a predstavnici kuće Blitz film i video naknadno će obavijestiti javnost o datumu premijere u Srbiji.

Pozitivne reakcije

Lušićeva je istakla da su predložili timu slavne holivudske glumice da osim Sarajeva, posjeti i Zagreb i Beograd, ali još nisu dobili povratnu informaciju.

Ona je precizirala da je još u toku izrada plana promocije filma u regionu, te stoga glumica nije odgovorila da li će posjetiti Hrvatsku i Srbiju.

Distributer očekuje da će film izazvati veliko interesovanje publike u čitavom regionu i primijetio je da su dosadašnje reakcije na film bile pozitivne.

Jolie je ranije izjavila da bi voljela da ona i njen partner Brad Pitt prisustvuju premijeri filma “U zemlji krvi i meda” u Srbiji.

“Nemamo još datum za premijeru u Beogradu, ali se nadam pozivu.  Znam da je ovo teška tema, ali se ipak nadam da ćemo biti pozvani”, rekla je Jolie za Glas Amerike poslije projekcije ovog filma u Memorijalnom muzeju holokausta u Washingtonu.

Inače, američki predsjednik Barack Obama ugostio je Jolie i Pitta.

O humanitarnom radu

Bijela kuća je potvrdila da je holivudski par stigao u Washington na prikazivanje filma “U zemlji krvi i meda” te da su navratili kod predsjednika kako bi razgovarali o humanitarnom radu ove glumice i režiserke.

“Predsjednik Obama razgovarao je sa gospođom Jolie o njenom radu u sprečavanju masovnih zločina i borbi protiv seksualnog nasilja nad ženama”, navodi se u saopćenju.

“U zemlji krvi i meda”, koji govori o Bosni i Hercegovini, nasilju nad ženama, ignorantnom odnosu međunarodne zajednice prema žrtvama, te kako se ljudi mijenjaju u ratu, nominiran je za prestižnu nagradu Zlatni globus u konkurenciji za najbolje filmsko dostignuće na stranom jeziku.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE