Kalesija 13°

SDP počeo raspodjelu fotelja i u Kalesiji, na meti direktorske funkcije

Odmah nakon izbora SDP je na sva zvona pričao kako njih ne interesuju fotelje, već jedino programi rada. Danas, skoro godinu i po dana nakon izbora, Bosanci i Hercegovci su se uvjerili u suprotno. Od SDP-ovog programa, ako ga uopće i imaju,  niko koristi nije vidio. Sve je poskupjelo, ljudi se živi spaljuju, a Lagumdžijini „drugovi“ su krenuli u lov na fotelje.  Nakon raspodjele fotelja, na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou, na red je došlo i ono malo fotelja na općinskom nivou. Da bi se dočepali što više fotelja, SDP-ovci, uz pomoć Tihićevih pulena, krenuli su i u izmjene zakona. Između ostalih, promijenjen je i Zakon o osnovnom obrazovanju. Na području Tuzlanskog kantona direktore u osnovnim školama birali su roditelji učenika i uposlenici škola. Uvođenje ove prakse pokazalo se kao pun pogodak, ali SDP, koji je koliko do jučer pričao o depolitizaciji školstva i obrazovanja, ukinuo je ovu zakonsku mogućnost pa će ubuduće  direktore birati PARTIJA.

Podjela direktorskih mjesta u kalesijskim školama već je dogovorena. Na osnovu dogovora, SDP-u pripadaju direktorska mjesta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija,  OŠ „Memići“ i u OŠ „Tojšići“. SDA dobija direktorska mjesta u OŠ „Kalesija“, OŠ „Rainci Gornji“ i OŠ „Vukovije“. S obzirom na ovakvu preraspodjelu, do smjena direktora će doći u OŠ „Vukovije“, OŠ „Memići“ i MSŠ Kalesija.

Nezvanično saznajemo da je do promjene već došlo u OŠ “Memići”. Naime, kako smo saznali, dosadašnji direktor Samir Halilović, s obzirom da nije pripadnik SDP-a, je razriješen na vlastiti zahtjev, a Upravni odbor je za v.d. direktora imenovao Mirzeta Jahića, nastavnika razredne nastave.

kalesijske-novine

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE