Kalesija 23°

Čarobnjak Messi po treći put najbolji igrač svijeta

Legenardni as braziske reprezentacije Ronaldo, na gala večeri u Zurihu, koju organizuje FIFA, pročitao je ime Lionela Messija, prvotimca Barcelone i reprezentativca Argentine, kojem je pripalo laskavo priznanje najbolje igrača planete u 2011. godini. Messi je skupio 47.8 posto glasova, Ronaldo 21.6, a Xavi 9.23!

Argentinski čarobnjak treći put zaredom proglašen je za najboljeg na svijetu, a večeras je pobjedu odnio ispred klupskog kolege Xavija i Portugalca Cristiana Ronalda iz ljutog rivala Real Madrida.

Na gala večeri u Zurihu, FIFA je otkrila koji nogometaši sačinjavaju tim godine u 2011. godini. Izbor je pao na sljedeće nogometaše: Casillas – Alves, Pique, Ramos, Vidić – Iniesta, Alonso, Xavi – Messi, Ronaldo, Rooney.

Očito je kako igrači iz španske reprezentacije i španskih klubova prednjače, dok je čast nogometaša sa prostora Balkana odbranio reprezentativac Srbije Nemanja Vidić.

Pep Guardiola proglašen je za najboljeg trenera, dok je isto priznanje u ženskoj konkurenciji pripalo Noriu Sasakiju iz Japana. Homara Sawa, nogometašica iz Japana je proglašena najboljom u 2011., a nagradu za gol sezone dobio je Brazilac Neymar.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE