Kalesija 24°

Senad Hadžić na putu do Mekke stigao u Bugarsku

Senad Hadžić desetog je decembra prošle godine iz Banovića pješke krenuo ka svetom gradu Meki i nada se da će doći na vrijeme, kako bi naredne godine obavio Hadž. Na njegovom ispraćaju na gradskom trgu u Banovićima okupilo se mnoštvo njegovih sugrađana da ga isprate i požele mu sretan put.

Hadžić, koji je po zanimanju ekonomista, na sveto hodočašće uputio se pješke, kako bi iskušao svoju vjeru i pokazao zahvalnost Bogu. Oprost je bio dirljiv i mnogi građani su zaplakali. Ovih dana kontaktirali smo Hadžića i provjerili kako protiče njegoov putovanje i u kakvom je psihofizičkom stanju.

U vrijeme našega poziva, Hadžić se nalazio nadomak bugarske granice. Put protiče po planu, nema nepredviđenih situacija i neugodnosti. Osjeća se dobro, za sada, kaže, nije morao tražiti pomoć. Iza sebe je do ovoga trenutka ostavio oko hiljadu kilometara, dnevno pređe oko trideset. Uvjeti variraju od mjesta do mjesta, bez obzira na kišu i snijeg koji ga često prate, Senad ne posustaje i kada je vani -15 stupnjeva. Pojašnjava nam da mu to daje još veću snagu.
Hrabri ga i činjenica što ga u ovom plemenitom naumu podržava cijeli svijet. Prošle je sedmice, prolazeći kroz Srbiju, naišao na veliku dobrodošlicu i gostoprimstvo.

U Bugarskoj ga očekuju pripadnici Crvenog križa kako bi mu pružili pomoć na proputovanju kroz njihovu zemlju. Javljaju mu se i vjerski velikodostojnici drugih zemalja, tačnije reis Turske koji će obezbijediti sve potrebnu za bezbjedan prolazak kroz Tursku.
Za putovanje prema svetom gradu Mekki, Hadžić kaže da se odlučio iz čiste i iskrene ljubavi prema Bogu. Ondje bi trebao stići na ljeto ove godine. Tokom tog putovanja preći će gotovo šest hiljada kilometara.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE