Kalesija 20°

Zvanično: Safet Sušić ostaje selektor

Safet Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH i u narednom kvalifikacionom ciklusu za SP. To je danas definitivno dogovoreno na sastanku Komiteta i selektora, održanom u Sarajevu.

„Zadovoljan sam što smo došli do rješenja da nastavimo zajedno da radimo što je i meni bio cilj od onog trenutka kad se završila utakmica sa Portugalom. Znam da imamo dobru reprezentaciju i mislim da bi trebali nastaviti zajednički rad, jer ove igrače poznajem odlično i vjerujem da ova ekipa ima veće šanse za plasman sa mnom nego sa nekim ko bi sad došao. Zahvaljujem se predsjedniku i Komitetu koji su mi ukazali povjerenje i imali želju kao i ja da ostanem. Što se tiče navijača nadam se da ćemo ih obradovati dobrim rezultatima i plasmanom na prvo mjesto u grupi”, rekao je Sušić nakon sastanka.

Predsjednik Komiteta Ivica Osim je istakao da je želja bila da se da pozitivan impuls igračima i navijačima ostankom Safeta, te da se zna da i oni učestvuju u svemu tome.

„Dobili su svi još jednu šansu u novom kvalifikacionm ciklusu, da naprave nešto što do sada nisu“, rekao je Osim.

Pored ovoga Komitet je razmatrao i pitanje odgovornosti bivših predsjednika NS/FS BiH, Ilje Dominkovića i Sulejmana Čolakovića, koji su sklapanjem dvostrukih i štetnih ugovora po NS/FS BiH prouzrokovali podizanje sudskih tužbi i eventualnu materijalnu štetu.

Komitet je donio Odluku o mjeri suspenzije i zabrane rada i kandidovanja istih na bilo koje funkcije na svim nivoima organizovanja NS/FS BiH do okončanja sudskih postupaka, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE