Kalesija 19°

Fahrudin Sinanović: Vrijeme provedeno u čitanju je velika životna investicija

O značaju čitanja i knjige, još jednom govori profesor bosanskog jezika i književnosti i bibliotekar Fahrudin Sinanović, koji je kazao da je vrijeme provedeno u čitanju velika životna investicija.

“U svojstvu novinara godinama sam, između ostalog, pratio i školska takmičenja iz skoro svih predmeta. Godinama radim i na organiziranju manifestacije „Kalesijski šampioni znanja“. Većina ovih pobjednika su članovi biblioteke. Vole da čitaju. Definitivno, oni znaju da je vrijeme provedeno u čitanju velika životna investicija. Dragi roditelji, djedovi i nane, uzmite za rukice sinove, kćeri i unučad i učlanite ih u biblioteku. Neka steknu naviku druženja sa knjigama i posjećivanja biblioteka.

U biblioteci možete posuditi i po dvije knijige za čitanje. Tako uvijek, osim jedne knjige za njih, i vi možete za sebe izabrati jednu knjigu za čitanje. Vaša djeca i unuci će čitati ako i vas vide da kod kuće čitate. Ako im govorite da uzmu knjigu i da čitaju, a oni vas nikad ne vide s knjigom u ruci, djeca će s pravom pomisliti:

‘Da je čitanje dobro, i ti bi, babo, čitao.’

Dakle, do vas je, vi usmjeravate svoje dijete. Vi, prije svih drugih, treba kod njega da razvijete ljubav prema knjizi, čitanju i učenju.”

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Općinski sud Kalesija: Sedmica sudske nagodbe

JZU Dom zdravlja Kalesija: Javni oglas za prijem u radni odnos

Potvrđena kazna za odlazak na sirijsko ratište

Obilježena 31. godišnjica zločina nad Bošnjacima u Stupnom Dolu i …

Vlada TK: 2 miliona KM za podršku manje razvijenim općinama

CLOSE
CLOSE