Kalesija

Općinski sud Kalesija: Jednomjesečni pritvor za Jasmina Omerovića zbog pljački u D. Hrasnu i Jeginovom Lugu

Općinski sud Kalesija prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tridesettrogodišnjeg Jasmina Omerovića iz Vitinice, općina Sapna, zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa saučiniteljima i pomagačima M.S. i A.J. počinio produženo krivično djelo teška krađa, piše tip.ba.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti 12. decembra ove godine u mjestu Donje Hrasno kod Kalesije provalili u porodičnu kuću i otuđili nakit u vrijednosti od oko 300 KM, te da su 18. decembra također provalili u porodičnu kuću u naselju Jeginov Lug kod Kalesije i otuđili lovačku pušku, određenu količinu novca, hranu i rakiju i time sebi pribavili pritupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.700 KM.

Policija je lišila slobode osumnjičene, izvršena je kriminalistička obrada, te su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva. Jasmin Omerović je od ranije više puta osuđivana osoba, protiv njega se vodi više krivičnih postupaka za isto ili slična krivična djela. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage protiv sva tri lica, te su jučer ispitani u prostorijama Tužilaštva. Istraga je u toku.

 

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Bosna” slavila na Gradskom stadionu u Kalesiji

Edukacijski centar „Nahla“ Tuzla: Meet Up „Karijera s predumišl …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

CLOSE
CLOSE