Kalesija

Naselje Brda do kraja decembra dobija vodu /FOTO/

Zahvaljujući projektu Crvenog križa Kalesija, mještani Brda će do kraja ovog mjeseca dobiti pitku vodu u svojim domovima. Projekat čija vrijednost je procjenjena na 60.000 KM realizira se iz sredstava donatora iz nevladine humanitarne organizacije „Svetaca posljednjih dana“  iz Amerike.

„To su naši prijatelji, ponudili smo im ovaj projekat i odmah su pristali. Dali su novac i oduševljeni su realizacijom i brzinom izvođenja radova“,  kazao je za kalesija online sekretar CK Kalesija, Safet Šahmanović.

Izvođenje radova platit će općina Kalesija, a zahvaljujući firmi JKP „Vodovod“ Kalesija radovi bi trebali biti okončani krajem ovog mjeseca. I vrijeme nam ide na ruku, sve ide kako smo i planirali kazao je jedan od radnika kalesijskog vodovoda.

Ovo je samo jedan od projekata koji je realiziran od strane Crvenog križa Kalesija. Već danas u Gornjoj Kalesiji počinje montiranje drugog plastenika.

„Prošle godine isti ovi donatori su namdali jedan plastenik, kada su vidjeli kako radimo i da svi proizvodi idu socijalno ugroženim odlučili su nam pokloniti još jedan plastenik“ ističe Šahmanović.

R.A.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE