Kalesija 11°

U Tuzli je danas dodjeljeno 1914 diploma, diplomcima Univerziteta u Tuzli

Danas je u Tuzli održana promocija magistara nauka i diplomanata koji su završili jedan stepen svoga školovanja na Univerzitetu u Tuzli u proteklih godinu dana.

Svečano je promovirano 1914 diplomanata, 168 magistara i 1746 diplomanata. Svečana ceremonija promocije magistara i diplomanata održana je u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u Tuzli, uz pristustvo više hiljada roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, zvanica, prorektora, dekana, nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Maja Jarčević jedna je od 1914 mladih ljudi, koji su uspješno okončali dodiplomski i postdiplomski studij na Univerzitetu u Tuzli. Kaže kako joj je ovo jedan od najljepših momenata u životu. Smatra da je neprocjenjiva vrijednost biti sa svojim kolegama i ponosno baciti kapu u zrak.

Za Mahira Mekića ova je svečanost kruna njegovog zalaganja u protekle četri godine provedene na fakultetu. Sretan je i ponosan zbog manifestacije jer, kako kaže, ovim se zatvara jedno poglavlje u njegovom životu i počinje novo.Rektor univerziteta je mišljenja da su znanje i zalaganje ovih djevojaka i mladića, najljepši poklon BiH, na njen današnji rođendan.
Danas su se u tuzlanskom ”Mejdanu” miješali osjećaji velike sreće i straha. Roditelji – sretni zbog uspjeha svoje djece. Profesori – ponosni jer su uspješno prenijeli znanje na još jednu generaciju. A diplomci, osmijehom zbog nagrade za svoja zalaganja, nisu uspjeli prikriti strah, jer im prava bitka za posao i život tek predstoji.

RTVTK

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesija Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE