Kalesija 14°

Mališani iz vrtića “Vezeni most” posjetili Čaršijsku džamiju u Kalesiji

Islamski pozdrav, kako se ponaša u džamiji, kada se uzima abdest i još mnogo toga danas su naučili mališani private predškolske ustanove “ Vezeni most” Kalesija na času vjeronauke koji je održan u Čaršijskoj džamiji.

” U vrtiću Vezeni most stalno pronalazimo nove aktivnosti kako bi mališanima bio zanimljiv boravak u našim prostorijama tako i u lokalnoj zajednici bio što interesantniji. Iznalazimo nove metode, vodimo mališane na nove lokacije kako bi se upoznali sa našom lokalnom zajednicom. Danas je to posjeta Čaršijskoj džamiji. Iako smo novoosnovani, odnedavno poslujemo posjetili smo već BKC Kalesija, Gradsku biblioteku, imali smo posjete stomatologa našoj ustanovi tako da je sadržaj koji nudimo raznolik. Prije toga posjetili smo i zološki vrt” kazala je koordinatorica aktivnosti Mersiha Salihović.

Učiteljica Medina Bukvarević odgovarla je na sva pitanja malih radoznalaca, a bilo je mnogo toga što su željeli znati pa su tako svojim pitanjima ali i odgovorima  obogatili čas. Nekoliko mališana bilo je raspoloženo svoje znanje podijeliti i sa nama. Šta su rekli u objektiv naše kamere pogledajte večeras u dnevnoj informativnoj emisiji NEON Info koja je na programu od 18:45 sati.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    U petak nekoliko naselja u Kalesiji i Sapni bez struje

    RK Konjuh Živinice nakon sedam godina ponovo na završnici kupa

    U utorak u Kalesiji akcija dobrovoljnog darivanja krvi

    Šećerni lokum je omiljeni tradicionalni slatkiš, a ovo je najjednos …

    U subotu isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

    CLOSE
    CLOSE