Kalesija 19°

Hrvatska deklasirala Tursku, Irska lagano protiv Estonije, Češka bolja od Crne Gore

Hrvatska je u gostima deklasirala Tursku sa 0:3, te praktično osigurala plasman na Euro. Naše komšije u vodstvo je doveo Olić u drugoj minuti. Na asistenciju Srne vodstvo Vatrenih povećao je Mandžukić u 32. minuti, a konačni rezultat postavio je Ćorluka u 51. minuti.

Naše druge komšije Crnogorci izgubili su u gostima kod Češke rezultatom 2:0. U 63. minuti Pliar dovodi Čehe u vodstvo da bi u sudijskom vremenu Sivok postavio konačni rezultat susreta. Asistent kod oba gola je bio Rosicky.

Irci su opravdali ulogu favorita pobjedom u Estoniji od 0:4. Goste je u vodstvo doveo Andrews u 13. minuti. U 34. minuti nastupaju veliki problemi za domaćine, kada Stepanov dobija drugi žuti i automatski crveni karton. Walters povećava vodstvo Iraca u 67. minuti, a Keane u 71. na  0:3. U redovima domaćih Piroja u 77. minuti dobija drugi žuti karton, nakon čega su Estonci ostali sa devet igrača na terenu. U 88. minuti Rahn obara Hutha u šesneastercu i sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca je Keane, koji postavlja konačni rezultat susreta – 0:4. Irci su sigurni učesnik Eura 2012.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

BKC Kalesija nosilac aktivnosti na novoj predstavi HASANAGINICA, reži …

U nedjelju izmjena režima saobraćaja u Kalesiji Centar i prigradskim …

Žene iz Miljanovaca organizuju akciju “Jedan kolač-jedna nada” z …

Svjetski dan bez automobila bit će obilježen i u Kalesiji

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

CLOSE
CLOSE