Kalesija 11°

BiH i dalje bez pobjede: Remi sa Kostarikom na Bilinom polju

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je danas novi meč.

Nakon što smo u Helsinkiju remizirali sa Finskom (2:2), pobjednika nije bilo ni u večerašnjoj utakmici protiv Kostarike koja je odigrana na stadionu Bilino polje. Nakon 90 minuta igre mreže su mirovale.

Ovo je bio prvi duel naše selekcije protiv Kostarike u historiji. Selektor je dao priliku svim igračima, naročito onima koji nisu igrali protiv Finske, a sve kako bi imao dodatni uvid u igrački kadar pred kvalifikacijski susret sa Francuskom.

Prvo poluvrijeme proteklo je skoro u igri na sredini terena, kombinovali su Zmajevi, ali nije bilo uzbuđenja. Pokušaji koje smo imali preko Duljevića, Demirovića, Hadžiahmetovića…, nisu bili dovoljno opasni da ugroze gol Kostarike koja također nije bila ništa opasnija.

U drugo poluvrijeme Kostarika je ušla bolje. U 50. minuti gosti su bili u velikoj prilici, čak su tražili i gol jer su smatrali da je lopta prešla gol-liniju, no Cipetić ju je uz pomoć prečke uspio nekako izbaciti iz gola. Imao je tada mnogo sreće naš tim.

BiH je uzvratila u 54. minuti kada je Demirović iz okreta pokušao matirati golmana Kostarike, ali to je otišlo iznad gola.

U 56. minuti Kostarikanci su imali novu veliku šansu. Udarac Campbella je izblokirao Ahmedhodžić, nakon čega jedan gostujući igrač sjajno šutira, ali još bolje to brani Vasilj. Bila to sjajna intervencija golmana ukrajinske Zoryje kojem je ovo ujedno bio i debi.

Do kraja utakmice bilježimo još po nekoliko prilika s obje strane, ali mreže su ostale netaknute.

BiH – Kostarika

BiH: Vasilj (od 58′ Pirić), Cipetić, Mihojević (od 76′ Hadžikadunić), Ahmedhodžić, Kolašinac (od 80′ Pidro), Hadžiahmetović, Lončar, Duljević (od 58′ Gojak), Rahmanović (od 46′ Prevljak), Menalo (od 80′ Cvijanović) i Demirović.

Kostarika: Moreira, Fuller, Venegas, Oviedo, Brown, Ruiz (od 63′ Lassiter), Calvo, Tejeda (od 73′ Martinez), Waston, Sequira (od 63′ Cruz) i Campbell (od 89′ Zuniga).

(Sportske.ba)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džema …

    U OŠ Kalesija realizovane aktivnosti u okviru kampanje “Manje e …

    Hasiba Kurtić izabrana za potpredsjednicu organizacije Žene SDA BiH

    BK Kalesija najavio nove aktivnosti, u toku pripreme za biciklijadu

    Sjajna vožnja: Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na utrci …

    CLOSE
    CLOSE