Kalesija 15°

Otvoren tržni centar Piemonte u Kalesiji /FOTO/

Otvaranjem tržnog centra “Piemonte” u Kalesiji  priliku za zaposlenje našlo je četrdeset osoba sa područja općine Kalesija. Danas svečanim presijecanjem vrpce najljepši objekat u Kalesiji je dat na korištenje građanima Kalesije ali i onima koji maksuz se upute u ovaj objekat.

“Pored hipermarketa, za naše posjetioce tu je i prodaja bijele tehnike, namještaja, odjeće, obuće ali i restoran u kojem je moguće pronaći sve vrste jela po veoma prihvatljivim cijema”, kazao je vlasnik Kasim Selimović.

Današnjem otvaranju ovog centra prisustvovao je i potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, kao i premijer TK Sead Čaušević, ministar za rad Sead Hasić, ministar trgovine Aziz Čačković, ministrica razvoja i poduzetništva Dijana Bilanović kao i ministar energetike Željko Knežiček.

“Ovakav jedan objekat uistinu je nedostajao Kalesiji, a drago mi je da je i 40 osoba našlo zaposlenje u jednom ovakvom objektu”, istakao je premijer TK Sead Čaušević.

Vlasnik objekta Kasim Selimović je istakao da je ovo jedna velika investicija, ali i njegov poklon Kalesiji i njenim građanima.

Vrijedi napomenuti da je Piemonte za sve posjetioce obezbjedio i velika sniženja roba, ali i mogućnost da svi učestvuju u nagradnim igrama ove firme kako bi dobili vrijedne nagrade.

R.A.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Donesena prvostepena presuda za Darka Petrovića (47) iz Tuzle

Najava utakmica u kantonalnim ligama

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

CLOSE
CLOSE