Kalesija 13°

Servisne informacije, utorak 25.10.2011.

* U protekla 24 sata vatrogasci na području Tuzle zabilježili su 3 intervencije tehničke prirode. Tuzlanski vatrogasci su jednom gasili i požar sjena u Moluškoj ulici.
*U Službu hitne medicinske pomoći Tuzla u toku 24 sata pacijenti su se javili 134 puta. Ljekari su na terenu intervenisali 26 puta, medicinari 39 puta.

* Na porođajnom odjelu UKC Tuzla u protekla 24 sata obavljeno je 12porođaja. Na svijet je došlo 7 dječaka i 5 djevojčica.
* Iz MUP-a TK doznajemo da je javni red i mir narušen 3 puta . Počinjeno je 8 krivičnih djela od čega 2 teške krađe,jedno nanošenje teških tjelesnih povreda. Jedno nasilje u porodici, 2 oštećenja tuđe stvari, jedna prevara i jedna šumska krađa. U protekla 24 sata na području TK dogodilo se 8saobraćajnih nesreća u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede a za dva lica ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježeno je i 13 ostalih događaja.
*Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, po kotlinama, sa maglom ili niskim oblacima. Tokom dana, ponegdje na jugu i jugoistoku, može biti slabe kiše. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21 °C.
*Slično kao i prethodnog dana, pri tome će blagi porast temperature ugodno djelovati na većinu populacije i olakšati tegobe osjetljivim osobama. Pod uticajem povećane naoblake, od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, dekoncentracija i promjene raspoloženja.

*Prema prikupljenim podacima, na putevima u BIH danas se saobraća bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja. Na dionicama kroz usjeke upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu.Zbog sanacionih radova i dalje je potpuno obustavljen saobraćaj u tunelu Čeljigovići na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale. U funkciji su alternativni pravci. Do kraja mjeseca izvode se radovi na deminiranju terena na putnom pravcu Brčko-Zovik (dionica Omerbegovača-Vranovača), zbog čega svakim radnim danom od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. Na graničnim prelazima promet vozila protiče uz kraća zadržavanja.

*Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži doći će do prekida u napajanju električnom energijom dana 25.10.2011.godine ( utorak ) na području:Općine Tuzla:- u ulicama: Žarka Vukovića, 3. Tuzlanske brigade i Put Križani u vremenu od 7,00 do 10,00 sati,- u ulicama: Dragodol, Hadži Marijana Divkovića, Pašage Mandžića, Džemala Mandžića, Tušanj, Piskavica i Murata Priganice u vremenu od 9,00 do 16,00 sati.- u naseljima: Hidani, Nikolići, Bakaluše, Petrovići, Breške, Dvor, Lameši, Pavići, Cerik, Brusnica, Donja Obodnica i Avdibašići u vremenu od 8,00 do 16,00 sati.Općine Živinice:- u naseljima: Stara Pruga, Križaljka, Golubinjak, Meštrići, Potočari, Donja Višća, Gornja Višća, Kažalj, Kupjerus, Odorovići, Ćenda, Zenuni i Berići u vremenu od 8,00 do 16,00 sati,- u naseljima: Kovači, Bašigovci i Donja Lukavica u vremenu od 10,00 do 13,00 sati.

RTVTK

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE