Kalesija

FOTO&VIDEO: Nakon stravičnog udesa podlegao vozač MOTO GP-a Marco Simoncelli

Surovi svijet motosporta nastavlja uzimati svoje žrtve. Sedam dana nakon pogibije Dana Wheldona jednako loše vijesti su stigle iz Malezije. Nakon nesreće u drugom krugu utrke za VN Malezije, poginuo je Marco Simoncelli.

Mladi Simoncelli je stradao u drugom krugu utrke Moto GP klase na stazi Sepang. Vozač San Carlo Honda Gresini Teama je pao, a nakon pada su u njega udarili Colin Edwards odnosno Valentino Rossi. Od jačine udarca, Simoncelliju je spala kaciga sa glave i on je ostao da nepomično da leži na stazi.

Utrka je naravno prekinuta, nakon određenog vremena otkazana. U tim trenucima ljekarske ekipe medicinskog centra u Sepangu su vodile bitku kako bi spasile Talijanskog vozača. Da je situacija bila ozbilja u tiem trenucima potvrdio je i Carmelo Ezpeleta prvi čovjek kompanije Dorna koji je išao od ekipe do ekipe upoznavajući ostale vozače sa težinom povrede Marca Simoncellija. Upravo je zbog toga utrka bila i otkazana jer je medicinski centar bio zauzet i postajala je bojazan eventualno neke nove nesreće na stazi.

Nažalost, sat vremena nakon nesreće službeno je potvrđena vijest. Marco Simoncelli je poginuo u teškoj nesreći koja se dogodila na stazi Sepang. Imao je samo 24.godine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Servisne informacije iz Živinica (18. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (18. 10. 2024.)

Uspješno završena sezona kornišona u Srednjoj Bosni – otkuplj …

UM “Trik”: Info sesija za mlade evropske ambasadore (YEA) …

VIDEO/Bundevu od 22 kilograma, kineske pečenjke i druge proizvode Mej …

CLOSE
CLOSE