Kalesija 10°

Razgovor sa prof. dr. Midhatom Jašićem: Ishrana tokom ljeta

Svako godišnje doba sa sobom donosi i prehrambene navike, pa tako i tokom ljetnog perioda potrebno je da prilagodimo ishranu. Pri odabiru hrane koju unosimo u organizam potrebno je obratiti pažnju i na njeno porijeklo. Organski proizvodi su najbolja opcija, ali ih je teško nabaviti, a često su i dosta skuplju od ponuđenih u supermarketima.

Poželjno je konzumirati svježe namirnice, a preporuka nutricioniste Midhata Jašića je da u toplim ljetnim danima jedemo laganu sezonsku hranu.

Sa kakvim doručkom je dan najbolje započeti, kako sačuvati lako kvarljive namirnice i kako ojačati imuni sistem pogledajte u videu:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Rudara u Mramoru zatrpala zemlja, spasioci ga pokušavaju izvući

    Biblioteka na otvorenom u haremu Tabhanske džamije: “Promoviram …

    Sazlije iz Živinica nastupaju na svečanom skupu povodom proslave sto …

    Sportisti iz Njemačke uživali u vožnji bicikla sa članovima BK Ži …

    Sloboda medija upitna: Novinar Fahrudin Sinanović tokom karijere se s …

    CLOSE
    CLOSE