Kalesija 11°

Sumirani rezultati Crvenog križa Općine Kalesija

Organizacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca širom svijeta 8. maja obilježavaju Svjetski dan Crvenog križa. Ovo je prilika da se sumiraju rezultati organizacija, kao i iskaže zahvalnost volonterima koji nesebično daju sve od sebe kako bi stigli do porodica i pojedinaca kojima je njihova pomoć potrebna. Često zaboravljamo na njihovu požrtvovanost i posvećenost, njihov trud i zalaganje, a ovo je prilika da se podsjetimo. Zajedno sa volonterima Crvenog križa Općine Kalesija obišli smo nekoliko korisnika koje su posjetili.

“Crveni križ prolazi nekoliko programa, kao što su dobrovoljna akcija darivanja krvi, prva pomoć, rad sa mladima. Prošle godine imali smo i migracije kao jednu od programskih aktivnosti, a ove godine imamo pandemiju izazvanu korona virusom. U prethodnoj godini najveći dio aktivnosti usmjeren na rad sa migrantima, odnosno na humanitarno i zdravstveno zbrinjavanje migranata.”, kazao je Muamer Đedović, predsjednik mladih Crvenog križa Općine Kalesija.

Crveni križ Općine Kalesija je prvi organizovao kamp za mlade, koji je okupio mlade iz cijele BiH, te Hrvatske. Ukupno 27 volontera svoje vrijeme i znanje stavili su na raspolaganje drugima, pritom ne tražeći nikakvu novčanu naknadu u svim aktivnostima. Spremno su odgovorili i na novonastalu situaciju izazvanu pandemijom COVID 19.

“Maksimalno smo se anganžovali da odgovorimo na novonastalu situaciju. Radili smo distribucije paketa hrane, higijene osobama koje su se nalazi u samoizolaciji, a u stanju su potrebe. Radili smo i za naše stalne korisnike kroz naše humanitarne programe.”

Crveni križ Općine Kalesija jučer je posjetio generalni sekretar Crvenog križa FBiH, Namik Hodžić sa saradnicima i Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK. Tokom posjete razgovarali su o aktivnostima i izazovima s kojim se trenutno suočavaju.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džema …

    U OŠ Kalesija realizovane aktivnosti u okviru kampanje “Manje e …

    Hasiba Kurtić izabrana za potpredsjednicu organizacije Žene SDA BiH

    BK Kalesija najavio nove aktivnosti, u toku pripreme za biciklijadu

    Sjajna vožnja: Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na utrci …

    CLOSE
    CLOSE