Kalesija 17°

Hadžijski ćevap za ručak

Sastojci: 

900 g janjetine,

200 g maslaca,

500 g crvenog luka,

300 g paradajza,

300 g paprika babura,

15 g soli,

5 g bibera,

1 kesica cimeta,

1 vezica peršuna,

1 jaje,

papir za pečenje.

Priprema: 

1. Meso operite, posušite i isjecite na krupnije trake. U dubljoj posudi zagrijte dio maslaca pa dodajte meso i pržite dok ne potamni, a u drugu posudu stavite drugi dio maslaca i u njemu pržite isjeckani crveni luk. Kada je luk napola pržen, umiješajte ga sa mesom i nastavite dinstati.

2. Paprike očistite, izrežite na krupnije rezance i dodajte u posudu s mesom i lukom. Kada je jelo već gotovo, dodajte izrezani paradajz, sitno isjeckan peršunov list, biber, cimet i so, pa sve dobro izmiješajte i po potrebi dodaje vode.

3. Papir za pečenje stavite u vatrostalnu posudu pa ćevab ravnomjerno rasporedite. Ćoškove papira skupite na vrhu, po rubovima premažite umućenim jajetom i zatvorite. Stavite sve zajedno u rernu da se zapeče na umjerenoj temperaturi petnaestak minuta.

Izvor: kuharica.avaz.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    U gradskom derbiju Sloga pobijedila Bosnu

    TeamMP10 se emotivnom porukom zahvalio Miralemu Pjaniću za doprinos r …

    Šest ljiljana vezenih u zlatu: Koja je simbolika prve zastave Bosne i …

    FOTO/Obilježena 32. godišnjica zločina u Hajvazima: “Obaveza …

    Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH: Ovo je najteža odl …

    CLOSE
    CLOSE