Kalesija 22°

Općina Kalesija obezbjedila dva računara za PS Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić danas je načelniku PU Kalesija Fadilu Šljiviću i komandiru PS Kalesija Muhamedu Mediću na korištenje predao dva računara koji će koristiti kalesijskim policajcima.

Hvala načelniku prije svega jer pomaže u opremanju naše policije. Naravno sve ovo ostaje u Kalesiji, ali mi je drago da imamo dobru saradnju sa Općinom i da zajedno radimo na poboljšanju uslova rada ali i života u ovoj sredini, rekao je načelnik PU Kalesija Fadil Šljivić.

On je načelnika upoznao i sa stanjem sigurnosti u Kalesiji, ali i sa potrebom da se što prije obezbjede sredstva za nabavku radara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije u mogućnosti samo da vrši opremanje policijskih stanica pa je neophodno da se uključi i općina jer ćemo opremanjem policije pomoći i njihovom boljem radu, rekao je Šljivić.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić ističe da je zadovoljan sadašnjom saradnjom sa PU i PS Kalesija te će u budžetu za narednu godinu uvrstiti određena novčana sredstva za pomoć u nabavci opreme.

Nadam se da će i svi vijećnici u OV Kalesija podržati  prijedlog da pomognemo naše policajce, a ova dva računara su samo početak, zaključio je Džafić.

Press služba Općine Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Nerminin recept za hurmašice sa pekmezom i susamom

Organizovan treći Memorijalni pohod “Rasim Mehidić”

Mujo Mujkić: Paket vijećnika za oko kuće ili kako se ruši država

Bh. građane očekuje poskupljenje goriva: Ogroman udar na potrošače

Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

CLOSE
CLOSE