Kalesija 14°

Amila Nuhanović izabrala put koji vodi stazama islama

Amila Nuhanović učenica je 7. razreda OŠ “Kalesija”, koja je ostvarila veliki uspjeh na mektebskim takmičenjima. Prvo mjesto osvojila je na takmičenjima na nivou MIZ Kalesija i Muftijstva tuzlanskog. Ponosno je Kalesiju predstavljala i na nivou Rijaseta IZ BiH, gdje je osvojila drugo mjesto. Kako kaže dosta se pripremala za takmičenja, nije očekivala takve rezultate. Veliku zahvalnost duguje muallimu Muharemu ef. Mešanoviću koji joj je podrška svih ovih godina.

“Teže je bilo pripremati se za takmičenje na nivou Rijeseta. Muharem ef. Mešanović je očekivao od mene takve rezultate, dok ja i nisam, jer je konkurencija baš bila jaka. Hvala Bogu ostvarila sam dobre rezultate.”-kaže Amila.

Amila se za takmičenja pripremala od septembra. Znala je i po šest sati dnevno provesti učeći.

” Na takmičenje na nivou MIZ Kalesija i Muftijstva tuzlanskog pripremala sam se tako što sam gotovo svaki dan išla u mekteb, sa efendijom sam radila i prolazila testiranje. Za takmičenje na nivou Rijaseta IZ nisam se toliko pripremala i sama sam učila kod kuće, pa bi me efendija ispitivao”.

Najveća podrška Amili su roditelji i njeni najbliži prijatelji. Jako su sretni i ponosni na nju. Amila je odrastala u duhu vjere, roditelji su je od malena podučavali vrijednostima islama. Njena sestra Delila također je ostvarila zapažene rezultate na mektebskim takmičenjima. Podrška su jedna drugoj i često zajedno uče. Amila je i navale sa Ramazan u porodici Nuhanović se dočekuje kao najdraži gost i provodi u ibadetu. Njeni planovi za budućnost su da upiše medresu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Živinicama će prigodnim sadržajima biti obilježen Međunarodni d …

Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom …

Servisne informacije iz Živinica (20. 9. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (20. 9. 2024.)

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

CLOSE
CLOSE