Kalesija 17°

Organizovane radne posjete džematima i radni sastanci s članovima džematskih odbora

Proteklu sedmicu organizovane su posjete džematima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija i tom prilikom je predsjednik Medžlisa IZ Kalesija održao radne sastanke s članovima džematskih odbora.

Novoizabrani predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Ibrahim Aljić, kao Rukovodilac službe za administrativno-pravne poslove Medžlisa IZ Kalesija posjetio je džemate u kojima su održani radni sastanci s članovima džematskih odbora. U dosadašnjem periodu posjete su organizovane u džematima: Seljublje, Hrasno Donje, Hrasno Gornje, Kikači, Tojšići, Vukovije Donje, Vukovije Gornje, Međaš, Rainci Gornji, Jajići, Čaršijska džamija.

dav

Na sastancima se diskustovalo o stanju u džematima, realizovanim i planiranim projektima, vakufskoj imovini i očuvanju iste, kao i o načinima poboljšanja rada džemata.

U narednom periodu posjete i održavanje radnih sastanaka, prema planu aktivnosti, održat će se u predviđenim terminima i u ostalim džematima Medžlisa IZ Kalesija. Cilj posjeta i sastanaka jeste upoznavanje s članovima džematskih odbora, njihovim planovima rada, kao i s aktuelnom problematikom.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

Haris Ćivić iz Kalesije Gornje nikada nije popio tabletu, ali svako …

Prvo zaposlenje – pripravnički staž za 30 mladih povratnika sa …

Operativna akcija „Bjegunac“- slobode lišeno pet lica

U subotu Prvi dječiji festival folklora u Tojšićima

CLOSE
CLOSE