Kalesija 17°

OŠ “Tojšići” i PŠ “Kikači” dobile novi školski inventar

Školski inventar i namještaj u Osnovnoj školi “Tojšići” i Područnoj školi “Kikači” star je preko 30. godina. Danas će dio dotrajalog školskog namještaja se zamijeniti novim, savremenim nastavnim sredstvima koje su uručile humanitarnme organizacije iz Švedske i Danske. Osim što je donacija uručena OŠ “Tojšići” školski inventar bit će uručen u još dvije školske ustanove u BiH. Ovo je prva donacija u OŠ “Tojšići”

“Danas je naša škola obradovana jednom donacijom, koja je jako značajna, a radi se o jednoj pošiljci školskog inventara i namještaja, koji su obezbijedile dvije humanitarne organizacije Bošnjaka u Danskoj i Švedskoj. Riječ je o humanitarnim organizacijama “MOST BRO” i “BUDI DIO HAJRA”. Poslali su školski inventar u tri škole u BiH. Radi se o OŠ Tojšići, OŠ Kaćuni i OŠ u Olovu. Mi se ovom prilikom zahvaljujumo tih ljudima, direktorima ovih organizacija Faruku Jakiću, Adnanu Čovi i direktorici humanitarne organizacije, a našoj nekadašnjoj učenici Merjemi Jašarević”-kazao je direktor OŠ “Tojšići”, Ibrahim Sakić.

U PŠ “Kikači” nastava je pohađala i Merjem Jašarević, koja se trenutno nalazi u Švedskoj. Ona nije zaboravila svoj rodni kraj, pa je zajedno sa svojim kolegama, odlučila vrijednu donaciju uručiti upravo školi u kojoj je započela svoju obrazovnu pustolovinu.

Učenicima će sada biti olakšan rad i boravak u školama, te će unaprijediti svoje znanje i učenje uz savremena inovativna nastavna sredstva. A od donacije bit će uručena informatička oprema, projektori, table, kao i jedna pametna tabla.
U znak zahvalnosti na ovom humanom gestu, humanitarnim organizacijama i dobrim ljudima uručene su zahvalnice.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

Haris Ćivić iz Kalesije Gornje nikada nije popio tabletu, ali svako …

Prvo zaposlenje – pripravnički staž za 30 mladih povratnika sa …

Operativna akcija „Bjegunac“- slobode lišeno pet lica

U subotu Prvi dječiji festival folklora u Tojšićima

CLOSE
CLOSE