Kalesija 13°

Momci na motorima obradovali paketićima mališane sa poteškoćama u razvoju

Navikli smo da Djeda mraz putuje na sankama, u crvenom odijelu kako bi najmlađe paketićima obradovao za Novu godinu. Ispred Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju Tuzla došetali su Djeda mrazovi na motoru. Kada vidimo momke na motoru pomislimo da su opasni momci, ali iza toga se kriju dobre duše i ljudi velikog srca. Članovi moto kluba, takozvani Motomrazevi iz Tuzle i Osijeka podijelili su danas paketiće mališanima sa poteškoćama u razvoju. Motomrazevi su dječici pružili nezaboravnu Novu godinu.

”Dijelimo slatkiše, donosimo radost djeci. Krenuli smo jutros u 11, dijelili smo prvo paketiće djeci u Domu za djecu bez roditeljskog staranja, zatim smo išli u školu Pazar gdje su nas čekala tri udruženja, nakon toga smo išli u školu Kosta Popov. Podijeli smo tamo paketiće i došli smo ovdje na Trg za Dječiju Novu godinu da obradujemo mališane slatkišima”, kaže Almir Toromanović, predsjednik Moto kluba Tuzla.

Nekoliko Motomrazeva stiglo je iz Osijeka u Tuzlu, kako bi sa najmlađima proslavili Novu godinu. Osim što su posjetili Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa mentalnim poteškoćama Tuzla, Motomrazevi su i na Trgu Slobode također, djeci iz Tuzle, ali i ostalih gradova TK, podijeli paketiće i uz muziku, ples i igru zajedno radovali se novogodišnjim praznicima. Dječici je posebno bilo drago vidjeti toliko Djeda mrazeva na jednom mjestu.

Momci velikog srca, obučeni u odjeću Djeda mraza, kažu da će i narednih godina nastaviti dječicu obradovati skromnim poklonima. Druženje sa najmlađom rajom im je mnogo prijalo, a njihovi osmijeh i sreća za Motomrazeve su neprocijenjiv dar.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE