Kalesija 13°

Vatromet obasjao Živinice: Završena manifestacija Dani dijaspore

U Živinice je Nova godina stigla malo ranije. U okviru manifestacije Dani dijaspore sinoć su na gradskom bulevaru živiničani mogli uživati uz vatromet i dobru muziku. Ovim događajem su i završeni Dani dijaspore. U ovih nekoliko dana mnogobrojni građani imali su priliku vidjeti mnogo zanimljivih događaja. Sinoć su zajedno dočekali vatromet, koji je obasjao nebo,a dječica su najviše uživala.

Rukovodstvo Općine Živinice i ove godine su se potrudili da dašak novogodišnjih praznika donese malo ranije u svoj grad. Ovo je poklon svim građanima Živinica, posebno onim koji dolaze iz dijaspore. Osim kulturno-zabavnih događaja koji su obilježili manifestaciju, posjetioci imali su priliku pogledati i kupiti domaće proizvode, rukotvorine, suvenire.

Sadržajan i zabavan program, kao i raznolikost događaja prilagođeni svim skupinama građana, učinio je Živinice jedinstvenom na području BiH. Ovo je treća godina zaredom da se Dani dijaspore organizuju u ovom gradu.

Dani dijaspore počeli su u ponedjeljak, 24. decembra 2018. godine, a sinoć su završeni. U sklopu ove manifestacije organizovana je i posjeta PD Drenik, posjeta Streljačkom sportskom klubu Konjuh i još mnogo drugih zanimljivih i kulturnih događaja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE