Kalesija 12°

U subotu vijećnici razmatraju Program rada OV Kalesija za 2019.godinu

U subotu, 29.12.2018.godine sa početkom u 10:00 sati održat će se 19.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Na dnevnom redu je ukupno 13 tačaka, a vijećnici će između ostalog razmatrati Program rada OV Kalesija za 2019.godine. U obrazloženju 8 tačke dnevnog reda stoji da će Općinsko vijeće u toku planske 2019.godine održavati redovne, tematske i vanredne sjednice radi razmatranja pitanja iz nadležnosti Općinskog vijeća određene Ustavom FBiH, Ustavom Tuzlanskog kantona, Zakonom o principima lokalne samouprave u FBiH i drugim zakonima i pozitivnim propisima Federacije Bosne i Hercegovine, Tuzlanskog kantona i Statutom općine Kalesija.

Osim navedenih u 2019.godini, bit će održavane i svečane sjednice Općinskog vijeća Kalesija, a u povodu obilježavanja značajnih datuma u historiji Kalesije kao i u povodu obilježavanja utvrđenih praznika.

U okviru normativne djelatnosti Općinsko vijeće će u 2019.godini donositi odluke, druge propise i opće i pojedinačne akte te razmatrati analize, izvještaje, informacije i druge materijale, a čije  je donošenje i razmatranje u nadležnosti Općinskog vijeća.

U programiranom periodu Općinsko vijeće će kontinuirano, na osnovu ukazane potrebe i prijedloga Kolegija Općinskog vijeća i ovlaštenih predlagača stavljati na dnevni red sjednica i razmatrati pitanja koja se tiču:

  • donošenja potrebnih odluka i drugih akata obaveznih po zakonu i potrebama općine Kalesija,
  • razmatranje pojedinih pitanja iz djelokruga rada Kantona, Federacije BiH i BiH,

            Općinsko vijeće u okviru svojih prava i dužnosti će razmatrati i sva druga pitanja za koja se ukaže potreba u cilju preduzimanja mjera iz određene oblasti, posebno pitanja koja se tiču obezbjeđenja uslova za normalizaciju života i rada u općini.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Operativna akcija „Bjegunac“- slobode lišeno pet lica

U subotu Prvi dječiji festival folklora u Tojšićima

Pravilnik o zabrani pušenja u FBiH stupa na snagu: Inspektori spremni …

Memorijalna utakmica u znak sjećanja na Admira Mujanovića-Ribu

Putujuće pozorište ponovo dolazi u Kalesiju

CLOSE
CLOSE