Kalesija 10°

Kalesijka Rabija Hodžić-Fajić dobitnica “Zlatne značke” Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu

Uspjeh Kalesijaca vidljiv je u svakom polju. Vođeni slavnom rečenicom Kalesijca Fahrudina Sinanovića “I on/ona je iz Kalesije” koja potvrđuje  svestranost naših sugrađana kao dokaz iste objavljujemo i tekst o Kalesijski Rabiji Hodžić-Fajić. Rabija je dobitnica “Zlatne značke” kao jedan od najboljih studenata Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Rabija je rođena 1995 godine u Tuzli.  Osnovnu školu u Vukovijama Gornjim završila sa odličnim uspjehom.  Behram-begovu medresu, također završava kao odlična učenica. U medresi je bila članica hora, botaničke sekcije, prevodilačke sekcije, recitatorske i mnogih drugih. Bila je učesnica raznih manifestacija.

“Upisala sam Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, teološki smjer, 2014.godine. Nisam imala predstavu da ću biti dobitnica Zlatne značke, jer mi to nije bio prvobitni cilj. Ostvarila sam prosjek 9,71. Na prvoj godini studija bila sam aktivan član akademskog hora Fin-a, uzeli smo učešće na raznim mjestima u BiH. Na drugoj godini učestvovala sam na takmičenju iz tilaweta u Kaknju povodom manifestacije “Proljeće srca moga”, gdje su učenici bili sa islamskih fakulteta i medresa. Tad sam osvojila  drugo mjesto. Volontirala sam u biblioteci Fakulteta islamskih nauka godinu dana i time sam doprinijela njegovom radu. Na četvrtoj godini studija bila sam član Skupštine Udruženja studenta Fakulteta islamskih nauka, gdje smo iznosili kritike na račun obrazovnog trenda, i iznosili svoje ideje da popravimo neke propuste. Naime, uskoro izlazi i moja prva ilahija pod nazivom Yasin, Hamim, Qaf i Nun , koju će objaviti produkcijska kuća Radio Bir u Sarajevu, kao njen izdavač. Trenutno sam na pripravničkom stažu u Behram-begovoj medresi u trajanju od 8 mjeseci, na predmetu Ahlak pod mentorstvom prof Merzije Kasumović.”-kaže Rabija za NEON Televiziju

Naša sagovornica je upisala Master studij na Fakultetu islamskih nauka kao vannredan student. Udala se na trećoj godini fakulteta, ali uz sve obaveze i dalje je bila među najboljim studentima što znači da je za uspjeh najvažnija volja, trud i rad

” Trudim se da se ostvarim ne samo u obrazovnom nego i u porodičnom životu”- dodaje Rabija.

Ističe da su joj najveća podrška bili roditelji, sestra, brat i suprug.”Zlatna značka” i diploma kruna su na sav trud i rad tokom školovanja te dobra odskočna daska za nove uspjehe.

Gledajući dosadašnje rezultate, Rabija će i dalje Kalesiju, sebe i svoju porodicu predstavljati u pozitivnom svjetlu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Mektebsko takmičenje 2024: Ekipno najuspješniji takmičari iz džema …

    U OŠ Kalesija realizovane aktivnosti u okviru kampanje “Manje e …

    Hasiba Kurtić izabrana za potpredsjednicu organizacije Žene SDA BiH

    BK Kalesija najavio nove aktivnosti, u toku pripreme za biciklijadu

    Sjajna vožnja: Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na utrci …

    CLOSE
    CLOSE