Kalesija 13°

Svečanost povodom 25. godina djelovanja Sektora za afirmaciju žene muslimanke Udruženja Prosvjetitelj

Sektor za afirmaciju žene muslimanke udruženja Prosvjetitelj, danas je organizovalo svečanu akademiju povodom 25. godina rada i postojanja. Sektor za afirmaciju žene muslimanke okuplja veliki broj žena, različitih zanimanja i profesija, koje učestvuju u raznim aktivnostima udruženja. Cilj udruženja je afirmacija žene muslimanke u društvu, te jačanje porodice i uloge žene u porodici kao najvažnijem stubu svakog društva.

Svečanost je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a prisutni su na samom početku pogledali i kratku video prezentaciju “Vitezovi bosanske slobode”, te video u kojem je predstavljen rad Udruženja, realizovanih projekata i aktivnosti.

Udruženje Prosvjetitelj u okviru svog djelovanja ima osam sektora: Sektor za edukaciji, Sektor za ekonomsko djelovanje, Sektor za humano djelovanje, Sektor za očuvanje kulture i tradicije, Sektor za informisanje i odnkse s javnošću, Sektor za sport, Sektor za afirmaciju žene muslimanke u društvu, Sektor za Prosvjetiteljov podmladak.

Današnja svečanost bila je i povod da se sumiraju i rezultati rada. U toku godine održana su predavanja iz oblasti zdravstva, kulture, kreativne radionice za žene, edukacije, porodične posjete, seminari, te mnoge druge aktivnosti.

Na kraju svečanosti dodjeljene su zahvalnice i priznanja ženama koje su nesebično i požrtvovano pomagale rad Udruženja. Svečanosti je prisustvovala Begija Smajić,  prva Bošnjakinja s hidžabom koja je ušla u Skupštinu RS, kojoj je uručena zahvalnica.

Najmlađi su i ovoj put uljepšali atmosferu recitacijama i pjesmom, kao i lijepim ilahijama i kasidama.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE