Kalesija 15°

U Studentskom domu u Tuzli ostalo još stotinu praznih mjesta


U studentskom domu u Tuzli, ostalo je još slobodnih mjesta za akademsku 2011/2012 godinu. Novi konkurs i ponuda , počeli su već u protekloj sedmici. Cijena je nepromijenjena i bez participacije iznosi 91 KM, za smještaj i hranu. U ovom domu potrudili su se da uslugu ove godine poboljšaju. Tako su sobe opremili novim dušecima i krevetima, te su obogatili usluge u restoranu.
Nova akademska godina je na pragu.

Medjutim, mnogi studenti i brucoši još nisu riješili pitanje smještaja. U Tuzlanski studentski dom nije se nije se prijavio dovoljan broj studenata u prvom krugu. Mnogi studenti to nisu učinili zbog čekanja drugog upisnog roka, nedostatka dokumentacije i potvrda. Zbog toga se uprava Studentskog doma u Tuzli odlučila za novi krug i popunjavanje još stotinu preostalih mjesta. Obavještenja su već postavljena na oglasne table tuzlanskih fakulteta.

Osim, studentskih domova, u Tuzli je bogata ponuda privatnog smještaja u kućama i stanovima. Cijene su raznolike i kreću se od 150 KM do 300 KM. S obzirom, da studentski džep nije dubok većina se odlučuje za smještaj u domu. Cijene domovskog smještaja su nepromjenjene. Tako će i ove godine korisnici Studentskog doma Tuzla plaćati iznimno prihvatljivu cijenu u kojoj su sadržani smještaj i hrana.Iz uprave ovog doma, ističu da se za nadolazeću akademsku godinu učinilo puno toga da se poboljšaju uvjeti stanovanja. Studentima će biti na raspolaganju novi kreveti, dušeci, a i higijena je na većem nivou.Većina studenata će se snalaziti kako zna i umije. U ovisnosti od dubine džepa biraće izmedju smještaja u studentskom domu koji košta oko 90 km i privatnog smještaja od 150 KM.

rtvtk.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Objavljena lista najrazvijenijih i najnerazvijenijih općina u BiH: Ka …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” i “MladostR …

Resorna ministarstva TK upriličila prijem za članove reprezentacije …

Počinje sanacija puta OŠ Vukovije-Ćive

Italijani priželjkuju senzacionalan povratak Pjanića, potpisao bi za …

CLOSE
CLOSE