Kalesija

Spiskovi ipak dostavljeni: Augustovski računi za struju penzionerima će biti umanjeni!

Augustovski računi za električnu energiju penzionerima sa najnižom penzijom i socijalno ugroženim osobama, ipak će biti umanjeni, rekao je za našu televiziju resorni ministar u Vladi TK, Sead Hasić.

On kaže da su spiskovi dostavljeni Elektroprivredi F BiH i da njihova realizacija nije upitna.“Mi smo spiskove dostavili. Bilo je tehničkih problema koji su u međuvremenu otklonjeni. Sa Elektrodistribucijom razmijenili smo podatke, poslali ih i oni su već u funkciji.“

U našem kantonu je više od 32 hiljade penzionera potencijalnih korisnika, te oko 3 hiljade socijalno ugroženih koji potencijalno mogu ostvariti ovo pravo. Ministar Hasić kaže da, prema onome što je ED Tuzla do sada sakupila, 45 odsto ili 16. 097 penzionera ima ovo pravo, odnosno 1. 201 korisnika stalne socijalne pomoći. Ministar poručuje da se svi koji imaju pravo na ovu olakšicu, a njihov račun ne bude umanjen, obrate u nadležnu Elektrodistribuciju.

„Tamo će se“, kaže on, „ provjeriti njihov identitet i pravo na korištenje ove olakšice, te će im retroaktivno biti omogućeno i korištenje istog“. Podsjetimo, da pravo na ovu olakšicu imaju penzioneri čija penzija ne prelazi 310 KM te korisnici socijalne pomoći. Oni mjesečno ne smiju potrošiti više od 268 kWh što je, prema slobodnoj procjeni, račun za struju u iznosu oko 30 KM.

rtvtk.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U utorak hafiska dova hfz. Lejli Sinanović

Putevi u BiH: Kolovoz je mjestimično mokar

Servisne informacije iz Živinica (18. 10. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (18. 10. 2024.)

Uspješno završena sezona kornišona u Srednjoj Bosni – otkuplj …

CLOSE
CLOSE