Kalesija

Predstavom Aska i Vuk završen “Festival premijera”

Predstavom za djecu  Aska i Vuk koja je danas održana u BKC Kalesija završen je Festival premijera.

Podsjećanja radi, JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, zajedno sa Teatrom kabere Tuzla i JU BKC Živinice,  jedan od suorganizatora Festivala premijera. Ovogodišnji festival imao je i podnaslov „Karavan teatra“ jer nudi pet predstava koje su se igrale mjesec dana  u Tuzli, Živinicama i Kalesiji.

Festival u Kalesiji  je  održan pod motom „Subotom u pozorište“ jer su se predstave za odrasle igrale  subotom, od 19:30 sati, a dvije predstave namijenjene učenicima igrale su se ponedjeljkom.

Sve predstave su rađene u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Umjetnički rukovodilac Teatra Kabare Tuzla Vlado Kerošević kazao je da je zadovoljan načinom na koji je festival protekao, zadovoljan je reakcijom i odzivom publike kako u Živinicama i Tuzli tako i u Kalesiji. Feastivalom je zadovoljan i v.d.direktora BKC “Alija Izetbegović” Kalesija  Fahrudin Sinanović, koji kaže da se nada da će i naredne godine ostvariti saradnju sa Teatrom Kabare Tuzla te da će kalesijska publika i dalje imati priliku uživati u kvalitetnim predstavama.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Održana manifestacija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića i …

Završeno čišćenje rijeke u Kalesiji Gornjoj i izgradnja puta prema …

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom od …

“U životu sam pjevao i plakao”: Sejad Ćivić otpjevao ok …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

CLOSE
CLOSE