Kalesija 19°

Organizacija iz Kuvajta traži 345 jetima za stipendiranje

Kuvajtska organizacija Ihja Al-Turas Al-Islami iz Kuvajta već nekoliko godina stipendira jetime bez oca ili  bez oca i majke. Do sada su stipendirali preko 27 000 jetima. A ovih dana za stipendiranje traže 500 jetima.

Preko nekoliko organizacija pronašli su 155 djece koji su ostali bez oca i kojima će stipendija itekako dobro doći. Pomenuta organizacija iz Kuvajta traži još 345 jetima, kako bi im svojim sredstvima uljepšala djetinjstvo i barem malo olakšala bol za gubitkom jedne od najvažnijih osoba u životu. Iako novac ne može nadomjestiti gubitak oca i majke može spriječiti ostale brige i probleme koje se pojavljuju zbog nedostatka novca.

Smohrana majka koja je izgubila životnog saputnika, tom djetetu postaje i majka i otac. Mora mu pružiti duplo  ljubavi ali isto tako mora i duplo raditi kako bi mu osigurala sve što je potrebno za normalan život. Život bez jednog roditelja je težak, ali je još teži ukoliko nedostaje novac.

Svjesni te činjenice, organizacija Ihja Al-Turas Al-Islami godinama pomaže jetimima. Uslovi za apliciranje za stipendiju kod organizacije iz Kuvajta je da jetim mora imati manje od 13 godina, te da je ostao bez oca, odnosno oca i majke te da nisu stipendisti pomenute i Bejt al Zakat organizacije. Djeca koja su izgubila samo majku ne mogu aplicirati za stipendiju. 

Stipendije rotiraju od 45 do 270 KM zavisno od donatora, a stipendiranje traje najmanje do navršene 18 godine jetima.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve: 035/225-002 i 061/633-087– saradnik za Tuzlu Tayseer Fares. Također se možete obratiti putem e-mail melka1975@hotmail.com ili tayseer@hotmail.com

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Održana manifestacija povodom godišnjice smrti Alije Izetbegovića i …

Završeno čišćenje rijeke u Kalesiji Gornjoj i izgradnja puta prema …

“IKRE 2024”: U petak promocija knjige “Pod lupom od …

“U životu sam pjevao i plakao”: Sejad Ćivić otpjevao ok …

Smotra folklornog stvaralaštva u Živinicama

CLOSE
CLOSE